Overzichtelijke analyse van creditreformratings in uw eigen huisstijl

Creditreform balansratings

De balansratings van Creditreform Rating AG zijn door de ECB geaccrediteerd. Deze ratingtool voor de beoordeling van leningen mag door banken en verzekeraars gebruikt worden voor ratings van bedrijven.

Accreditatie door de ECB

Kredieten die met de creditreform-balansrating zijn beoordeeld voldoen aan alle regels van het Eurosysteem. Het ratingssysteem is namelijk door de ECB (Europese Centrale Bank) geaccrediteerd. Dit is een doorslaggevend voordeel bij de herfinanciering van kredieten door banken en overige financiële dienstverleners. Een creditreform-balansrating kent nog meer voordelen.

Een kwaliteitszegel voor kredietwaardigheid

Door de inzet van de Creditreform balansrating als schaduwrating naast de eigen ratings, voldoen kredietportfolio’s automatisch aan alle eisen van het Eurosysteem. Door de zeer hoge eisen die het Eurosysteem aan de kwaliteit van een kredietbeoordeling stelt, is een Creditreform balansrating een kwaliteitszegel op de kredietwaardigheid van een onderneming. De erkenning van de Creditreform balansrating door de ECB bevestigt de hoge kwaliteit van van het ratingsysteem.

De juiste financiƫle dienstverlening